top of page
  • Foto van schrijverSonja de Haan

Het Muzikaal Meespeel Avontuur

Het afgelopen jaar heb ik in samenwerking met Rudi Emmelkamp het Muzikaal Meespeel Avontuur gemaakt. Van het proces van bedenken, maken, opzetten, bijschuren en vormgeven heb ik enorm genoten.

Het resultaat is een interactieve voorstelling voor zeer jonge kinderen, waarin eigen gecomponeerde liedjes in voorkomen, maar ook cultuurliedjes en liedjes van andere liedschrijvers. Vooraf heb ik daarvoor toestemming gevraagd voor het mogen gebruiken van de liedjes en daarop akkoord gekregen.

In de voorstelling doe ik alles zelf. Acteren, instrumenten bespelen, klanken maken, ect. Maar het allerbelangrijkste was: krijg ik de kinderen mee?

Uiteindelijk heb ik het Avontuur vaak mogen spelen. Op kinderdagverblijven en basisscholen groep 1. En het werd ontzettend positief ontvangen. Meerdere keren werd ik gecomplimenteerd, vanwege het feit dat de kinderen zeer geboeid waren en gepakt werden door het spel. Zeer jongen kinderen hebben nog niet zo'n "zit in t gat", maar door de afwisseling van luisteren en doen, bleven ze gefocust.

Een mooier compliment kon ik niet krijgen.


Comments


bottom of page