top of page
  • Foto van schrijverSonja de Haan

CULTUURMENU Oldambt Het Muzikaal Meespeel Avontuur Konijn


Het Muzikaal Meespeel Avontuur Konijn is opgenomen in het Cultuurmenu 2023/2024 van de gemeente Oldambt. Groepen 1/2 konden zich hiervoor aanmelden en opgeven. In eerste instantie zou het avontuur tien keer gespeeld worden, maar omdat er veel meer aanvragen binnen kwamen dan aanvankelijk ingepland, werden er vele speelmomenten aan toe gevoegd.

In dit interactieve avontuur worden de kinderen meegenomen in de wereld van muziek en spel. Van de domeinen van de muziek passeren luisteren, bewegen en zingen de revue. Passend binnen het Avontuur zijn veel instrumenten en klanken te beluisteren: een regenbuis, een kalimba, ukelele, zangstem , shakers en andere klanken. Er zijn veel bekende en onbekende kinderliedjes in de voorstelling opgenomen. Maar ook het betekenisvolle slaapliedje van Brahms met begeleiding op de de kalimba is te horen.

Het Muzikaal Meespeel Avontuur Konijn is interactief van aard. Voorafgaand aan de voorstelling worden een aantal liedjes toegestuurd naar de scholen. Zo kunnen de kinderen ook zelf meedoen: lekker even in de maat bewegen op de tekst, melodie en maat van het liedje "Stampen in de plas" van Tineke Vlaming. Voor kleuters is dit heerlijk, omdat het past bij hun ontwikkelingsfase, want ze kunnen doorgaans nog niet zo lang stil zitten.

Na afloop krijgen de kinderen een vrolijke workshop met fruit- en groenteshakers. Heerlijk even zelf shaken op een muziekje. Maar wel met een uitdaging: bewegen op en luisteren naar de muziek met geïntegreerde speelse stopmomenten.

Het tot stand komen van het meespeel avontuur vond plaats onder regie van Ruddi Emmelkamp. Het was een heel plezierige samenwerking, met als resultaat het vrolijke, grappige en speelse Muzikaal Meespeel Avontuur Konijn.Comentarios


bottom of page